button sportnieuws wistjedat sportindex terdekking inthepicture keuringen evenementen tekoop
button stammoeder wieis sportpony keuringspony hengsten fotoboek medisch links

Stammoeder

Brummerhoeve is ruim 43 jaar geleden gestart met het fokken van New Forest pony´s met de aankoop van de merrie Ruimzichts Elisabeth van Han van Willigen. Deze merrie zou de basis vormen voor de fokkerij die slechts uit enkele fokmerrie´s bestaat. De successen waren direct al boven verwachting. Het eerste veulen van Ruimzichts Elisabeth, is de meervoudige kampioen en kroon merrie Lady Sophia M2 dressuur, die later werd gevolgd door Brummerhoeve's Johanna een elite kroon preferent prestatiefok merrie, Brummerhoeve's Elisabeth stermerrie. Ook bracht zij de goedgekeurde hengst Brummerhoeve's Denny Danny die in de sport M springen en L dressuur is. Daarnaast bracht Ruimzichts Elisabeth ook nog de internationale springpony Brummerhoeve's Spider die ZZ springen is en 5 x winnaar jumping Antwerpen en Z2 dressuur. Ook haar nakomeling Brummerhoeve's Robijn wist furore te maken met springen. Hij wist tot 3 x toe Indoor Brabant op zijn naam te zetten. 

Statistisch gezien behoort stal Brummerhoeve bij de best fokkende New Forest stal van Nederland, mede gezien het kleine aantal fokmerrie's die door de jaren heen zijn ingezet en de vele kampioen en sportpony's die geleverd zijn.

 

Ruimzichts Elisabeth pref. prest. fok merrie stb.1219
Prescott Julian He. Imp. 23 Pref. Prescott Junius 3640 NPS Brookside David 2475 NPS
Prescott June XIV 9085 NPS
Prescott Minnie Imp. 1124 Denny Danny 2494 NPS
Linford Grey Bird 8037 NPS
Elizabeth of Tidebrook Imp. 1144 Ster Mudford No White He. Imp. 59 Brookside David 2475 NPS
Henbury Lady Grey 8030 NPS
Prescott Elisabeth 1011 NPS Denny Danny 2494 NPS
June 14th 9085 NPS

 

Foto: Ruimzichts Elisabeth met haar eerste veulen de kroon merrie Lady Sophia.
elisabeth1

 

De opvolgster van Ruimzichts Elisabeth is Brummerhoeve's Johanne
johanna
Foto: Brummerhoeve's Johanna met veulen Brummerhoeve's Pilgrim H. Geb. 2008
 
Brummerhoeve's Johanna is een echte sportleverancier en heeft meerdere nakomelingen op hoog niveau in de sport lopen. Onderstaand een overzicht van acht nakomelingen die in de sport worden uitgebracht.
 
Het eerste veulen van Johanna is ook meteen de bekenste namelijk Brummerhoeve's Boss. Boss is in de dressuur uitgebracht door zes verschillende amazone's op internationaal niveau en was opgenomen in het B-Kader. Boss heeft eveneens in de klasse Z gesprongen en was M. SGW. Ook heeft Boss nog een korte tijd in het enkel, dubbel en tandemspan gelopen.
boss
 
Een tweede nakomeling van Brummerhoeve's Johanna is de internationaal dressuurpony Brummerhoeve's Viviënne. Viviënne is kroon, preferent, prestatiemerrie.
vivienne
 
Brummerhoeve's Vifiona is een volle zus van Brummerhoeve's viviënne. Vifiona heeft Z. dressuur gelopen. Helaas is Vifiona veel te vroeg door ongeval overleden.
vifiona
 
Ster prestatie hengst Brummerhoeve's Paladin H, is een nakomeling van Brummerhoeve's Johanna.
Z springen.
paladin
 
Ook Brummerhoeve's Millennia is een nakomeling van Brummerhoeve's Johanna.
millennia
 
Brummerhoeve's Riff word momenteel succesvol uitgebracht in de sport en is L2 dressuur en L springen.
riff
 
Brummerhoeve's Johanne word nog maar kort uitgebracht in de sport door Christel van Drunen.
johanne
 
Atalanta is L2 dressuur en L springen.
atalanta