button sportnieuws wistjedat sportindex terdekking inthepicture keuringen evenementen tekoop
button stammoeder wieis sportpony keuringspony hengsten fotoboek medisch links

Ter Dekking

 

Op 27 jarige leeftijd op 19 februari 2016 overleden!

Brummerhoeve's Boss

Kleur: Bruin stokmaat: 146.5 cm

Het paradepaardje van het stamboek.

Brummerhoeve’s Boss, een sport, keuring en fokhengst om van te watertanden. Wat deze hengst gepresteerd heeft heeft nog nooit een hengst in het bestaan van de New Forest zowel in fokkerij, sport kunnen evenaren.

In beweging is er geen een hengst met zo’n geweldig bewegingsmechanisme  (kreeg vele malen een 10 voor draf in een dressuur wedstrijd) dit geeft  hij ook door aan zijn kinderen.

Een hengst met een gouden karakter. Opvallend: in Nederland drie zonen goedgekeurd die alle drie het hoogst aantal punten toegekend kregen tijdens het verrichtingsonderzoek.  

Brummerhoeve's Boss heeft Molenaar Golden King als vader. De moeder van Boss is de Elite kroon. pref. prest. fokmerrie Brummerhoeve's Johanna.

Brummerhoeve's Boss is Myotonie vrij getest te Bern!

 

Links: Brummerhoeve's Boss gereden door Chantal van Lanen.

Boss is door maar liefst 6 amazones op internationaal niveau in de klasse Z2 dressuur uitgebracht. Ook is Boss Z springen en M SGW.

Boss is Nederlands kampioen bestgaande rijpony UTV. Was 5 x achtereen winnaar bestgaande dekhengst tijdens de hengstenkeuring. NCB kampioen, Champion Arnhem, internationaal Wierden, Indoor Brabant. En veel meer.

Boss is opgenomen geweest in het B kader dessuur.

Naast zijn eigen sportcarrière doen zijn nakomelingen het uitmuntend in de sport zowel in het springen als in de dressuur. Opvallend veel nakomelingen van Boss lopen op hoog niveau in de aangespannensport. Maar ook in de keuringsbaan laten zijn nakomelingen van zich horen.

Brummerhoeve's Boss is de vader van de verrichtingskampioen Noordhof's Surprise.

 

 

Foto rechts: Brummerhoeve's Boss gereden door Michelle van lanen